A hotel

Engedje meg, hogy pár mondatban bemutassuk az Aquamarina Hotel és Rendezvényhajót.

 

Magyarország 120 éves, legpatinásabb és legnagyobb állóhajója.

A 40 szobás Aquamarina szállodahajó a Duna legszebb szakaszán, a Dunakanyarban Visegrád központi részén található. Az Aquamarina hajó fedélzetén végig sétálva páratlan kilátásban lehet része az ide látogatóknak.

Ez az egyedülálló panoráma kiegészülve a szállodahajó nyújtotta kényelemmel, igazán pihentető és feltöltő élményt nyújt minden korosztály számára.

Szállodánk 40 szobával rendelkezik. 1 db cári lakosztály mellett a hajón 28 db franciaágyas, 9 db családi, és 2 db kapitányi szobák találhatók.

A szobák légkondicionáltak, illetve mindegyik szoba saját fürdőszobával rendelkezik.

Továbbá minden szoba okos TV-vel van felszerelve, az ingyenes wifi pedig a hotel egész területén elérhető.

Visegrád történelmi jellegének és kulturális adottságainak köszönhetően rengeteg programlehetőség közül választhatnak az aktív kikapcsolódást kedvelők is. A visegrádi vár, a királyi palota, a kalandpark és a bobpálya, a kirándulóhelyek és a fürdők mind arra várnak, hogy ellátogassanak oda.

Visegrád

A Dunakanyar ékköve

Amennyiben bármilyen további kérdése/kérése lenne, kérem, forduljon hozzánk bizalommal!

Csoportos foglalás esetén kérje egyedi ajánlatunkat.

Bízunk benne, hogy hamarosan vendégeink között üdvözölhetjük a fedélzeten!

Üdvözlettel,
Az Aquamarina Hotel és Rendezvényhajó Csapata.

A hajó története

A hajó története a XX. század elejére nyúlik vissza. 1903-ban az orosz cári dinasztia megrendelésére készült a Szomorszkij hajógyárban. A Romanov dinasztia kirándulóhajónak használta, Velilikij Knyaz Alexander Mihajlovics néven a Kaukázus, a Merkúr és a Volga folyón teljesített szolgálatot. A hajó jelen volt minden fontosabb eseménynél a századelőn valamint a későbbiekben is.

1917-ben új nevet kapott. Harkovra keresztelték át, és ezen a néven futott 1924-ig. Ezután a Pamjaty tovarisa Azina majd a Pamjaty Azina nevet kapta. Erről az időszakról az orosz hajózási archívumokban több adat nincs. 1996-ban albán tulajdonba került Iliria néven. Ekkor építették át jelenlegi formájára. A helyreállítás során a legnagyobb lakosztályt, mely a cár részére volt kialakítva, az eredeti tervek alapján készítették el. A bútorokat, melyek jelenleg is benne találhatóak, szintén az akkori tervek alapján gyártották le.

A hajó gőzgépének egy része a mai napig megtekinthető exklúzív kávézó termünknél, igazán lenyűgöző üvegpadlón keresztül.
Hajó főleg az Orosz folyamokon (Kaukázus, Merkúr) teljesített szolgálatot.

Szobáink

Pihenés csodás környezetben

Franciaágyas szoba

Kényelmes ággyal (180x200 cm), fürdőszobával (zuhanyzóval), okos TV-vel felszereltek. Vendégeink választhatnak Dunára néző illetve Partra néző szobáink közül.

Családi szoba

9 db Családi szoba 3 fő részére. Kényelmes franciaággyal (180x200 cm), 1 db pótággyal, fürdőszobával (zuhanyzóval), okos TV-vel felszereltek. Vendégeink választhatnak Dunára néző illetve Partra néző szobáink közül. Igény szerint babaágy még elhelyezhető.

Kapitányi szoba

2 db Kapitányi szoba, Kényelmes, tágas szobáink a hajó orrában helyezkednek el. Franciaággyal (180x200 cm) és kihúzható kanapéval rendelkeznek. Maximum 4 fő részére. Saját, panorámás terasszal rendelkeznek melyek a lélegzetelállító Dunakanyarra nyújtanak kilátást. Fürdőszobával (kádas), okos TV-vel felszereltek. Igény szerint babaágy még elhelyezhető.

Cári lakosztály

1 db Cári lakosztály, Kényelmes, tágas szobánk a hajó orrában helyezkedik el. Baldachinos franciaággyal (180x200 cm) és kihúzható kanapéval rendelkezik. Külön nappali és külön hálótér található a lakosztályban. Maximum 4 fő részére. Saját, panorámás terasszal rendelkezik mely a lélegzetelállító Dunakanyarra nyújt kilátást. Fürdőszobával (kádas), okos TV-vel felszerelt. Igény szerint babaágy még elhelyezhető.

Vendégtájékoztató

NTAK : SZ23068750